Meteen naar de inhoud

Administratie B&B

Voor de B&B is een slim formulier beschikbaar waarmee de namen en mailadressen veilig en goed in de administratie komen. Zelf Intypen door de gasten voorkomt spelfouten, maar ook is er ruimte voor contact met de gasten. Het is erg bij de tijd wanneer de gegevens centraal en digitaal op het netwerk staan en daar blijven. In een publicatie kan de verklaring staan op welke manier het B&B met de gegevens omgaat. Dit kan volstaan met enkele zinnen. 

Het formulier hoort bij het pakket waarin het auditsysteem zit als ook het kasboek en de osmeeting voor de actiepunten. Met deze bestanden in een dashboard is overzicht niet lastig en dit is wat de beheerder/beheerdster wil. Er blijft tijd over voor de gasten of andere ontwikkelingen. Het gevoel van beheer biedt rust voor de eigenaar, dit is binnen handbereik. Test het pakket en kijk of het aan de wensen voldoet!

Bed & Breakfast

Het bijhouden van de boekingen en kamers van de verschillende gasten is soms zoeken naar de juiste bestanden, want waar staat het ook al weer? Alles netjes bij elkaar vraagt maatwerk welnu: dit kunt u zelf doen met de spreadsheets van Google. De mogelijkheden zijn er volop, maar je moet ze weten te vinden. Uiteraard help ik graag mee naar de optimale oplossing. Hiermee maak ik gebruik van de kennis en ervaring als consultant bij meerdere bedrijven.

Kijk naar de video’s met voorbeelden, waarin een administratie geheel naar eigen inzicht kan worden ingericht. Met geringe ondersteuning heeft u overzicht, zodat u zich nog beter kunt richten op de gasten van uw B&B.

Gebruik het formulier voor maatwerk

Het formulier is een eenvoudige wijze van registratie waarbij vaker voorkomende handelingen handig in te vullen zijn. Iedere keer wordt er een record weggeschreven naar een pagina van een Google-sheet. Dit sheet is op telefoon, tablet en pc eenvoudig te raadplegen. Zo biedt het informatie over aantallen en bijzonderheden met mogelijkheid hier meer mee te doen. De mogelijkheid van het maken van overviews over registraties biedt echt overzicht over de voortgang en sturing. De feiten bieden goede basis voor het management en directiebeoordeling.

Het formulier is een optioneel instrument. Het is naar gelang er behoefte hiermee de administratie sterk te verbeteren. andere voorbeelden zijn werkplekinspecties, kilometerregistratie, kamers en mailadressen bij hotels of B&B. Bij voetbalvereniging De Valken wordt het formulier ingezet om de scheidsrechters de wedstrijden zelf te kunnen laten kiezen.

Kijk naar de video en zie hoe administratie B&B werkt