Meteen naar de inhoud

Controle en risicomanagement vraagt inzicht op vitale delen. Voor overheid en bedrijfsleven zijn 3 pakketten beschikbaar. Hiermee is de mogelijkheid aanwezig om zelf de juiste informatie eenvoudig te delen.

Met weinig inspanning bent u zelf baas over het overzicht. Met de directe toegang tot de gewenste informatie is de kracht van het dashboard. Door goed te delen kunt u zich verder richten op hetgeen belangrijk is. Controle en risicomanagement richt zich op vitale delen welke zichtbaar zijn op het dashboard. Het dashboard als hulpmiddel biedt altijd en overal de actuele informatie, want het is altijd vlot beschikbaar. Daarnaast is het wijzigen van bestanden slechts 1 klik verwijderd.
Pakketten van het dashboard zijn beschikbaar op alle devices

De pakketten voor controle en risicomanagement

De pakketten bieden de basis voor logische administratie voor controle en risicomanagement. In ieder pakket zit de dynamische wijze van beheer van actiepunten. Hierbij voorkom je extra notulen door het direct wegschrijven.

Er is onderscheid tussen de ZZP-er en bedrijven/overheden. De ZZP-er heeft met de boekhouding altijd het werkkapitaal inzichtelijk, dus geen verrassingen bij aangifte btw. De bedrijven/overheden kunnen risicomanagement serieus vorm geven met bestaande systemen. De omzetting is verbluffend eenvoudig; daarna komt de grote winst. 

Ideaal voor ZZP: boekhouding en actiepunten

Geen verrassing voor aangifte btw!

Ideaal voor kleinere bedrijven: interne audit en optimaal beheer van actiepunten. Met dit dynamische hulpmiddel ervaar je volledige eigen controle.

Ideaal voor overheden: interne audit is nu goed uitvoerbaar zonder extra ballast. Dynamisch hulpmiddel voor overleg en verwerking van actiepunten. Op deze wijze geef je vorm aan risicomanagement. Ook in Excel beschikbaar

Het pakket is er. En dan?

Na de korte uitleg van het dashboard kunt u zelf vlot aan de gang. De begeleiding door Peter Bakker als extern consultant biedt de goede start, waarna u het daarna zelf in te richten. Voor vragen achteraf ben ik altijd beschikbaar.

De mogelijkheid tot trainen in werken met de Google apps is zeker mogelijk vanaf de basis tot de leuke uitdagingen. Dit is uitermate geschikt als scholingsdag, waardoor kleinschalig de start naar vooruitgang kan worden gemaakt. Vervolgens kan het bedrijf zelf de regie nemen in welk tempo de veranderingen plaats vinden.

Het geld

Controle en risicomanagement start met overzicht op het financiële vlak. Er moet duidelijk zijn wat de status is. Het spreadsheet geeft duidelijk aan waar de namen en bedragen moeten komen, zo ook de bonnetjes. De werkwijze is een logische opeenvolging van kleine handelingen. Na naam en bedrag moet het bonnetje erbij en dit krijgt jouw eigen kenmerk. In de Drive-omgeving is een fraaie mogelijkheid te kijken naar de inhoud, zonder dat je het bestand hoeft te openen. Dit is handiger dan het toe moeten voegen van kenmerken. Je kunt kiezen welk tabblad je altijd als eerste wilt zien. Het bekijken van werkkapitaal of de facturen op je telefoon of laptop is eenvoudig, zoals jij het wilt. 

De audit

Controle en risicomanagement vraagt controle op vitale werkprocessen en belangrijke producten. Het werken met een audit biedt de mogelijkheid met de juiste structuur de kritische punten met goede regelmaat tegen het licht te houden. Werk achteraf bij het uitwerken is er eigenlijk niet, omdat de opmerkingen in het document zelf staan. Het direct invullen van het verslag biedt hier grote voordelen. Het oppakken van openstaande punten is voorzien in het bestand osmeeting. Dit betekent een duidelijke weergave van actiepunten, maar vooral de mogelijkheid de voortgang te registreren buiten de vergadering om. 

De interne audit verschilt voor bedrijven van die voor de overheid. Voornamelijk zit het verschil in de bestanden, want de overheid werkt eigenlijk enkel en alleen met Excel.

Omzetten van bestanden naar Google apps is erg eenvoudig. Het biedt de mogelijkheid met een frisse blik naar de werkprocessen te kijken. Het aanpassen van bestanden naar de nieuwe wensen is een interactief samenspel. Hiermee wordt de samenhang in het bedrijf alleen maar beter. Dit is een mooie bijvangst wanneer de administratie in het nieuwe jasje wordt gestoken

Voor vragen, bel gerust Peter Bakker

0638890033

Of stuur een mail naar info@edutrainingwf.nl

Kijk hier hoe actiepuntenbeheer wordt uitgevoerd